Research / Pesquisa

Food Processing applying Cold Plasma /
Processamento de Alimentos por Plasma Frio

Cold plasma technology has been increasingly utilized in the food industry to enhance the chemical composition of food products. This innovative approach has gained significant attention in research aimed at improving various aspects of food, including nutritional quality, aroma, flavor, bioactive and antioxidant capacity enhancement, and the bioavailability of essential nutrients. This technology has shown promise in revolutionizing food processing methods and has the potential to positively impact the overall quality and health benefits of food products.

Plasma frio está sendo aplicado em vários produtos alimentícios para modificar quimicamente os alimentos. Pesquisas tem sido conduzidas focando na melhoria nutricional, modulação de aromas, diminuição de off-flavor, e no aumento da concentração de bioativos, capacidade antioxidante e biodisponibilidade de nutrientes.

Food Processing applying Ultrasound /
Processamento de Alimentos por Ultrassom

Ultrasound has been applied to several food products as a pre-treatment before drying to improve cloud stability, antioxidant capacity, and the bioavailability of phenolics and vitamins.

Ultrassom tem sido aplicado como um pré-tratamento antes dos processos de secagem; para melhorar a estabilidade de núvem em sucos e para melhorar a capacidade antioxidante e biodisponibilidade de compostos fenólicos e vitaminas.

Extraction of Bioactives using Ultrasound /
Extração de Bioativos usando Ultrassom

The application of ultrasound technology has enhanced the extraction process of bioactive compounds from food and various other sources. This method is increasingly favored for its efficiency and the quality of the extracts it produces.

Ultrassom tem sido aplicado para melhorar a extração de compostos bioativos de alimentos e outros materiais.